DİYARBAKIR BAĞLAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

   
İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

 

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

Okulların yüz yüze eğitime başladığı bugünlerde aynı zamanda okul ve eğitim sevgisiyle dolu bir yılın temellerinin atıldığı İlköğretim Haftası'nı kutluyoruz. Okulların açılması sadece öğrencilerimiz için değil ülkemiz için de önemli bir durumdur. Ülkenin kalkınması için eğitimli ve donanımlı bireylerin yetişmesi için nitelikli eğitim hizmetleri ülke için olmazsa olmazlardandır.

Okullarımızı sağlıklı ve güvenli bir şekilde açık tutmak için alınan tedbirlere hassasiyetle uymamız çok önemli. Bu doğrultuda hep birlikte çalışıyoruz.  Çocuklarımızı ilgilendiren bütün alanlarda ortak iyilere ulaşmak için umut verici adımlar atmayı sürdürüyoruz.

Değerli Velilerimiz,

Eğitimin tüm amacı aynaları pencerelere çevirmektir. Merak eden, eleştiren ve bilimi kılavuz edinerek sürekli kendini geliştiren bireylerin yetiştirilmesi için omuz omuza çalışacağız. Okullar, çocuklarımızın bir diğer yuvasıdır ve biz, en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın bize emanet edildiğinin bilincini taşıyoruz. Öğretmenlerden yöneticilere, tüm eğitim kadromuz, bu bilinçle ve ülkemiz için parlak bir yarınının zeminini oluşturma azmiyle hareket ediyor. Çocuklarınızın eğitim sürecinde okulla sürekli iletişim içinde olmanız, onların gelişimlerini yakından izlemeniz, eğitimdeki başarılarını katlanarak artıracaktır.

Sevgili Çocuklar,

Sizler, dünyanın en büyük mutluluğusunuz. Çalışmak ve hayata ümitle bakmak, insanın en büyük hazinesidir. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Sizlerin de bu anlayış doğrultusunda merak ve yaratıcılığınızla geleceğe hazırlanacağınızı ümit ediyorum. Bizler, tasarım becerilerinizi, zihinsel ve fiziksel yeteneklerinizi mümkün olduğunca geliştirmeyi hedefliyoruz.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Biliyoruz ki milli ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek. Sizlere emanet edilen yavrularımızı çalışkan, vicdanının sesini dinleyen, haktan, doğrudan yana, bize, bizim olana yabancılaşmayan, maziden aldığı güçle geleceğin ışığını hedefleyen birer fert olarak yetiştirmenin şeref ve gururu sizlerin olacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının İlçemize, ilimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin 'İlköğretim Haftası'nı kutluyor, başarılarla dolu bir yıl diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Fikret ELALTUNTAŞ

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü

Yeniköy Mahallesi Karacadağ Bulvarı No117 Bağlar Hükümet Konağı Kat 4 , Bağlar, Diyarbakır - 0 412 322 23 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.